top of page

Γιατί είναι σημαντικό να μαθαίνουμε ξένες γλώσσες

Ευκαιρίες εργασίας

Και όμως η απάντηση είναι εμφανής. Μία ξένη γλώσσα, τουλάχιστον, είναι απαραίτητη για μία επιτυχημένη καριέρα. 

Συνήθως αυτή είναι τα Αγγλικά αλλά όχι πάντα. Για έναν διευθυντή έχει μεγάλη σημασία να κατέχει μία ξένη γλώσσα σε πολύ καλό επίπεδο, αφού οι παρουσιάσεις και οι διαπραγματεύσεις απαιτούν ευχέρεια λόγου και καλή γραμματική. Αν μιλάς τη γλώσσα των συνεργατών σου με τρόπο διστακτικό, ελλιπή ή και καθόλου, θα αποθαρρυνθούν και πιθανώς να προτιμήσουν να συνεργαστούν με τον ανταγωνιστή σου. Αν όμως έχεις αποκτήσει τόσο καλή γνώση της ξένης γλώσσας που να περνιέσαι για ντόπιος, έχεις μεγάλες πιθανότητες επιτυχίας, γιατί όλοι θα εκτιμήσουν την προσπάθειά σου. Με το ίδιο σκεπτικό, όποιος συνεργάζεται με γαλλικές εταιρίες θα χρειαστεί άριστα Γαλλικά και με την γρήγορη άνοδο της κινεζικής αγοράς στη Δύση, τα Κινέζικα είναι τώρα πολύ της μόδας. Αλλά οι γλώσσες δεν είναι μόνο χρήσιμες στη δουλειά.

Μπορείς να απολαύσεις τη διαδικασία εκμάθησης

Όπως και κάθε άλλο χόμπι –ίσως και περισσότερο- οι γλώσσες κάνουν τη ζωή μας πιο πλούσια και ικανοποιητική, αλλά μπορούν και να μας βοηθήσουν να ξεπεράσουμε δύσκολες στιγμές. Όσοι ρωτάνε έναν επίδοξο πολύγλωσσο για ποιο λόγο μπαίνει σε τέτοιο μπελά, συνήθως υποθέτουν ότι η διαδικασία εκμάθησης μίας ξένης γλώσσας είναι κοπιαστική και χωρίς ανταμοιβή, θεωρώντας ότι οι άνθρωποι αυτοί είναι μαζοχιστές. Φυσικά αυτό είναι εντελώς λανθασμένο. Για όσους έχουν μια σχετική κλίση είναι στην πραγματικότητα μία από τις πιο ευχάριστες διαδικασίες και οι σχετικές προκλήσεις την καθιστούν ακόμα πιο απολαυστική. Για αυτό το λόγο, όπως ανέφερα στην αρχή αυτής της παραγράφου, οι γλώσσες μπορεί να είναι η σωτήρια λέμβος μας όταν η ζωή δυσκολεύει, και για αυτό μπορώ να εγγυηθώ εγώ προσωπικά. Συνειδητοποιώ ότι δεν μπορεί να είναι το ίδιο για όλους, όμως δε γίνεται να το ξέρεις αν δεν το δοκιμάσεις. Μερικές φορές μπορούμε να ανακαλύψουμε και σε μεγαλύτερη ηλικία την έμφυτη κλίση μας στις ξένες γλώσσες.

Πιστοποιήσεις

Επίσημοι φορείς

The way to be future-ready!

The Hellenic American Union has been offering complete English/Greek learning programs for all levels and learning needs since 1957. Find the right course for you and enjoy a learning experience drawing on new trends in foreign language teaching, marked by HAU’s top quality.

Φορείς Πιστοποίησης.png
Pearson English International Certificate

Το πιστοποιητικό Pearson English International Certificate (PTE GENERAL) έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να διευκολύνει άτομα διαφόρων ηλικιών στην εκμάθηση της αγγλικής γλώσσας.

Η ομοιόμορφη δομή της εξέτασης αλλά και η ομαλά οργανωμένη και εξελισσόμενη πορεία της γνώσης καθιστούν ευκολότερη τη μετάβαση από το ένα επίπεδο στο άλλο.

Η εξοικείωση που έχουν αποκτήσει οι μαθητές συμβάλει θετικά στην καλύτερη κατανόηση της ύλης αλλά και χρήσης της αγγλικής γλώσσας

Φορείς Πιστοποίησης.png
Μαζί μας θα κατοχυρώσετε τις γνώσεις σας σε παγκόσμιο επίπεδο

Τα πιστοποιητικά μας προσφέρουν στους μαθητές σας μια δομημένη πορεία που τους οδηγεί στη βελτίωση των αγγλικών τους. Μάθετε πώς να ενταχθείτε στο παγκόσμιο δίκτυό μας που αποτελείται από 50.000 preparation centres.

cambridge-assessment-english-home (1).jpg
UNICERT

Η Unicert είναι ο μεγαλύτερος αμιγώς ελληνικός, διεθνώς αναγνωρισμένος, φορέας πιστοποίησης (φυσικών προσώπων και συστημάτων διαχείρισης) με δραστηριότητες σε Ελλάδα, Κύπρο και Αλβανία.

Προσφέρει περισσότερα από 130 σχήματα πιστοποίησης, διαπιστευμένα από το Ε.ΣΥ.Δ. σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο ISO 17024:2012, ενώ μέσα από τις στρατηγικές συνεργασίες που έχει αναπτύξει με φορείς του εξωτερικού στοχεύει στη παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών εκπαίδευσης και πιστοποίησης.

unicert-logo-big2-300x120-2.png
foreas-pistopoihshs-unicert (1).png
Aloha Mental Arithmetic

Το ALOHA Mental Arithmetic είναι μια ολιστική διαδικασία ανάπτυξης εγκεφάλου βασισμένη στο σύστημα της νοητικής αριθμητικής, η οποία έχει αποφέρει απίστευτα αποτελέσματα.

Είναι ένα διαπιστευμένο, παγκόσμιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά του ηλικιακού φάσματος 5 με 13 ετών το οποίο ενισχύει τις μαθησιακές τους ικανότητες και αναπτύσσει την επιδεξιότητά τους στα μαθηματικά.

Το παγκοσμίως διαπιστευμένο πρόγραμμα νοητικής αριθμητικής που μετρά πάνω από 40 χώρες και 4εκ μαθητών στην δυναμική του, έφτασε και στην Ελλάδα και σε περιμένει να το γνωρίσεις

bottom of page