top of page

Έξυπνες ιδέες για ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά

Κλείνουμε την τηλεόραση, αφήνουμε στην άκρη τον υπολογιστή και προσθέτουμε στην καθημερινότητά μας στιγμές γεμάτες δημιουργικότητα, επικοινωνία και αγάπη!

Θα ακούσετε συχνά τους ειδικούς να αναφέρονται στον «ποιοτικό χρόνο» με τα παιδιά, ειδικά την εποχή που ο ελεύθερος χρόνος έχει γίνει ένα πολύτιμο και σπάνιο αγαθό! Είναι εφικτό να γίνει αυτό και τι σημαίνει;


Ποιοτικός χρόνος είναι ο χρόνος κατά τον οποίο μοιραζόμαστε εμπειρίες με τα παιδιά μας και κάνουμε μαζί δραστηριότητες που συμβάλλουν στην εξέλιξη τους. Σύμφωνα με έρευνες, ο χρόνος που το παιδί περνάει με τους γονείς τους καθορίζει την υγιή του ανάπτυξη.

Υπάρχουν πολλές απλές και ευχάριστες ιδέες για παιχνίδια που μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά σας ειδικά το καλοκαίρι που υπάρχει περισσότερος ελεύθερος χρόνο!


Ζωγραφική, χειροτεχνίες και κατασκευές

Δημιουργούμε, λερωνόμαστε, γελάμε… Αφήνουμε τα παιδιά ελεύθερα να εμπνευστούν και να εκφραστούν μέσα από τα έργα τους, αλλά παράλληλα τους δίνουμε πάντα νέα ερεθίσματα προτείνοντας ιδέες.


Διαβάστε παραμύθια

Κάντε την ανάγνωση πιο διαδραστική ρωτώντας το παιδί π.χ. ποιό πιστεύει πως θα είναι το τέλος της ιστορίας ή ποιος ήρωας του άρεσε και γιατί.


Παίξτε επιτραπέζια

Υπάρχουν πολλά επιτραπέζια παιχνίδια που καλλιεργούν τη μνήμη, την κρίση, τη φαντασία και τις λεπτές κινητικές δεξιότητες!


Οργανώστε μαζί τις καλοκαιρινές διακοπές

Κάντε σχέδια για το που θέλετε να ταξιδέψετε, κλείστε μαζί του τα εισιτήρια, διαβάστε για τον τόπο προορισμού.


Μπουγέλο

Η καλύτερη εποχή για να ευχαριστηθούν τα παιδιά παιχνίδια με το νερό είναι χωρίς αμφιβολία το καλοκαίρι. Εκμεταλλευτείτε αυτή την ευκαιρία, γεμίστε τα νεροπίστολά σας και απολαύστε ξέγνοιαστες στιγμές με τα παιδιά σας.


Δείτε μία ταινία στο σπίτι

Φτιάξτε σπιτικά ποπ κορν και δείτε μια ταινία όλη η οικογένεια.

bottom of page