top of page

Γιατί να μάθεις Κινέζικα;


Η κινέζικη γλώσσα ομιλείται από περίπου 1.3 δισεκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Αποτελείται από πολλές διαλέκτους, όμως τα επίσημα είναι τα Μανδαρίνικα. Η διαφοροποίηση των Μανδαρινικών από τις υπόλοιπες διαλέκτους είναι μόνο στον προφορικό λόγο. Όλοι οι διάλεκτοι χρησιμοποιούν μια κοινή γραπτή μορφή, καθιστώντας έτσι τη γραπτή επικοινωνία μεταξύ των διαλέκτων κοινή.


Ο κινέζικος πολιτισμός είναι ένας από τους αρχαιότερους πολιτισμούς και έχει αποτελέσει πηγή έμπνευσης για άλλους πολιτισμούς σε πολλούς τομείς όπως η ζωγραφική και οι τέχνες, η κουζίνα καθώς και οι πολεμικές τέχνες. Επιπλέον, η γνώση της κινεζικής γλώσσας σας δίνει σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην αγορά εργασίας ως ιδιώτης, επιχειρηματίας ή επενδυτής.


Η κινέζικη γλώσσα είναι μία από τις γλώσσες του μέλλοντος. Η Κίνα αποτελεί μία τεράστια οικονομική δύναμη και η κινέζικη τουριστική αγορά είναι από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες στον κόσμο. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως το να γνωρίζεις Κινέζικα θα είναι ένα σπουδαίο μελλοντικό skill στη χώρα μας.

Recent Posts

See All
bottom of page