top of page

Επίπεδα Γαλλικών


A1-A2

Θέτουμε τις βάσεις για να μπορούμε να έχουμε μία σωστά δομημένη γλώσσα που θα μας ακολουθεί και στις επόμενες χρονιές. Σε αυτό το επίπεδο οι μαθητές ανακαλύπτουν τη Γαλλική γλώσσα και έτσι μαθαίνουν βασικό λεξιλόγιο και γραμματική. Μέχρι το τέλος της χρονιάς θα μπορούν να καταλαβαίνουν και να χρησιμοποιούν οικείες και καθημερινές εκφράσεις καθώς και απλές διατυπώσεις που σκοπεύουν να ικανοποιούν συγκεκριμένες ανάγκες. Το λεξιλόγιο θα επαρκεί για την ανταλλαγή βασικών πληροφοριών με απλό συντακτικό και γραμματική.


B1-B2

Με την ολοκλήρωση αυτού του επιπέδου, θα έχουν οι μαθητές ουσιαστικά καλύψει το σημαντικότερο μέρος της γραμματικής και του συντακτικού των Γαλλικών. Θα είναι σε θέση να συζητήσουν για θέματα που απαιτούν ανάπτυξη επιχειρηματολογίας (περιβάλλον, οικονομία, πολιτική κ.α.) χρησιμοποιώντας πλούσιο λεξιλόγιο και σύνθετες δομές προτάσεων.


C1

Σε αυτό το αυτόνομο πλέον επίπεδο μπορούν να καταλαβαίνουν μία μεγάλη ποικιλία μεγάλων και απαιτητικών κειμένων, καθώς και να εντοπίζουν πιο δύσκολες έννοιες . Πρόκειται για ένα αρκετά υψηλό επίπεδο, ο κάτοχος του οποίου θεωρείται πολύ έμπειρος χρήστης της γλώσσας. Είναι σε θέση να επικοινωνεί με μεγάλη άνεση για θέματα, ακόμα και επιστημονικού χαρακτήρα, με ένα εξαιρετικά ευρύ λεξιλόγιο και σύνθετες γραμματικές και συντακτικές δομές.


C2

Σε αυτό το επίπεδο έχουν πλέον επαρκείς γνώσεις, που σημαίνει πρακτικά ότι μπορούν να καταλαβαίνουν ό,τι ακούν ή διαβάζουν. Ο σπουδαστής μπορεί να επικοινωνήσει ως φυσικός ομιλητής και να ανταποκριθεί με επιτυχία σε οποιοδήποτε περιβάλλον, συζητώντας για κάθε ζήτημα.

Recent Posts

See All
bottom of page