top of page

Η χρησιμότητα του Κέντρου Μελέτης

Πολλοί γονείς αναρωτιούνται γιατί να στείλουν το παιδί τους σε Κέντρο Μελέτης και σε τι θα το ωφελήσει.

Τι είναι το Κέντρο Μελέτης;

Αποτελεί έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο, ο οποίος υποδέχεται καθημερινά μαθητές δημοτικού και γυμνασίου. Τα τμήματα απαρτίζονται από έμπειρο εκπαιδευτικό προσωπικό, το οποίο υποστηρίζει τα παιδιά καθ' όλη τη διάρκεια της μελέτης ούτως ώστε να εκπληρώνουν όλες τους τις υποχρεώσεις, να λύνουν τις απορίες τους και να καλύπτουν τυχόν "κενά" από το σχολείο.


Σε τι βοηθά ένα Κέντρο Μελέτης;

Οι περισσότεροι γονείς εργάζονται πολλές ώρες την ημέρα. Είναι φυσικό, όταν επιστρέφουν στο σπίτι να θέλουν να ξεκουραστούν και να αφιερωθούν στην οικογένειά τους. Το Κέντρο Μελέτης βοηθά το παιδί να προετοιμάζει τα μαθήματα της επόμενης ημέρας οργανωμένα και χωρίς να ξεφεύγει από το δομημένο χρονοδιάγραμμα.


Ο μαθητής αποκτά δεξιότητες οργάνωσης και μελέτης προκειμένου από μόνος του να συντονίζει και να οργανώνει το διάβασμα του. Το παιδί πρέπει να μάθει από νωρίς ότι η μελέτη είναι προσωπική του υπόθεση και ότι αποτελεί ένα από τα βασικότερα καθήκοντα της ζωής του.


Τα παιδιά στο Κέντρο Μελέτης μαθαίνουν να συνεργάζονται μεταξύ τους, δημιουργώντας φιλικό και ομαδικό πνεύμα. Δημιουργούν νέες φιλίες και αποκτούν αλληλοσεβασμό. Τα παιδιά μαθαίνουν να οργανώνουν το χρόνο και τις υποχρεώσεις τους, να συγκεντρώνονται και να συνεργάζονται με τους εκπαιδευτικούς και τους συμμαθητές τους.


Πηγαίνοντας το παιδί σε ένα κέντρο μελέτης ο γονιός πρέπει να αισθάνεται σιγουριά και όχι ανασφάλεια. Οι καθηγητές γνωρίζουν την ύλη και τις ασκήσεις και είναι πιο εύκολο να δείξουν στα παιδιά τον τρόπο για να το κατακτήσουν. Παράγοντες που συνδράμουν επισης ειναι τα ολιγομελή τμήματα, η χρήση νέων τεχνολογιών αλλά και η παροχή ενισχυτικων εργασιών στα παιδιά, σύμφωνα με τις ατομικές τους ανάγκες.

bottom of page