top of page

Γιατί να μάθεις Ισπανικά;


Τα Ισπανικά αποτελούν μία διαχρονικά δημοφιλή γλώσσα μεταξύ των Ελλήνων- και όχι μόνο, φυσικά. Πάνω από 500 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο μιλούν Ισπανικά, γεγονός που τα τοποθετεί ανάμεσα στις τρεις πιο ευρέως ομιλούμενες γλώσσες διεθνώς. Τα Iσπανικά ή Kαστιλιάνικα είναι η επίσημη γλώσσα της Ισπανίας, και 19 χωρών της Λατινικής Αμερικής καθώς και της Ισημερινής Γουινέας. Είναι μία από τις λατινογενείς γλώσσες όπως τα Ιταλικά, τα Γαλλικά, τα Πορτογαλικά, τα Καταλανικά τα Ρουμανικά και άλλες.


Μιλώντας συγκεκριμένα για την Ελλάδα, κάθε χρόνο υποδεχόμαστε χιλιάδες τουρίστες από ισπανόφωνες χώρες, με αποτέλεσμα τα Ισπανικά να αποτελούν ένα πολύ ισχυρό πλεονέκτημα στην αγορά εργασίας. Επίσης, η έντονη επιρροή της στη μουσική βιομηχανία, η πλούσια παρουσία της στις τέχνες όπως στη λογοτεχνία κ στη ζωγραφική και η αυξανόμενη οικονομία του ισπανόφωνου κόσμου κυρίως στη ναυτιλία, την κατατάσσει σε 2η σημαντική γλώσσα μετά τα αγγλικά.


Ένας τεράστιος όγκος λογοτεχνικών έργων, βιογραφιών, άρθρων, ιστορικών δοκιμίων και μαρτυριών είναι γραμμένα ως πρωτότυπα στην ισπανική γλώσσα και η γνώση ισπανικών προσφέρει άμεση πρόσβαση σε αυτά. Το σίγουρο είναι ότι η ισπανική γλώσσα έχει κάτι ιδιαίτερο που ξυπνά τις αισθήσεις και τα συναισθήματα!


Recent Posts

See All

Comments


bottom of page