top of page

Γιατί να μάθεις Γερμανικά;


Η Γερμανική γλώσσα ομιλείται από περίπου 105 εκατομμύρια φυσικούς ομιλητές ανά τον κόσμο. Η γνώση της μας βοηθά στην αγορά εργασίας όπως και στην επικοινωνία μας με άλλους ανθρώπους σε χώρες όπως η Αυστρία και η Ελβετία καθώς και σε περιοχές της Ιταλίας.


Συχνά επιλέγουμε να σπουδάσουμε σε γερμανικά πανεπιστήμια, τα οποία ούτως ή άλλως θεωρούνται τα καλύτερα στον κόσμο, για μια καλύτερη επαγγελματική σταδιοδρομία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Δεν πρέπει επίσης να ξεχνάμε ότι η Γερμανία είναι ο μεγαλύτερος επενδυτής και ο σημαντικότερος εμπορικός εταίρος της Ελλάδας. Αλλά και τα γερμανικά είναι απαραίτητο εφόδιο για όσους εργάζονται επαγγελματικά εντός της Ελλάδας. Λαμβάνοντας υπόψη ότι το 40% των τουριστών που επισκέπτονται την Ελλάδα κάθε χρόνο προέρχονται από γερμανόφωνες χώρες, τα γερμανικά είναι απαραίτητα.


Ιδιαίτερα για μας τους Έλληνες η Γερμανική γλώσσα μπορεί να γίνει εύκολα κατανοητή, διότι η φιλοσοφία και των δύο γλωσσών βασίζεται στην αρχαία Ελληνική γλώσσα. Καθένας μπορεί να μάθει Γερμανικά, είτε το κίνητρο είναι η επαγγελματική ανέλιξη είτε το ενδιαφέρον για τον πολιτισμό και την κουλτούρα των γερμανόφωνων κρατών.

Recent Posts

See All
bottom of page