top of page

Επίπεδα Γερμανικών


A1-A2-A3-B1


Το συγκεκριμένο πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές που δεν έχουν προηγούμενη εμπειρία με τα Γερμανικά, ωστόσο έως το τέλος των επιπέδων θα έχουν ολοκληρώσει και το πρώτο επίπεδο προχωρημένων, σύμφωνα με το Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς για τις Γλώσσες (CEFR). Το Β1 επίπεδο εξασφαλίζει άνετη επικοινωνία για όλα τα πρακτικά ζητήματα της καθημερινότητας με χρήση απλού λεξιλογίου και βασικών συντακτικών δομών.


Οι μαθητές μαθαίνουν να κατανοούν με σαφήνεια τα κύρια σημεία που παρουσιάζονται σε θέματα που συναντούν καθημερινά στην εργασία, στο σχολείο ή στον ελεύθερο χρόνο, χωρίς να παρεκκλίνουν από το γενικό γλωσσικό πρότυπο. Μαθαίνουν επίσης να παράγουν απλές προτάσεις για θέματα που γνωρίζουν ή που τους ενδιαφέρουν προσωπικά, περιγράφοντας εμπειρίες, γεγονότα, όνειρα, ελπίδες και φιλοδοξίες.


B2

Με την ολοκλήρωση αυτού του επιπέδου, θα έχουν ουσιαστικά καλύψει το σύνολο της γραμματικής και του συντακτικού των Γερμανικών. Θα είναι σε θέση να συζητήσουν για θέματα που απαιτούν ανάπτυξη επιχειρηματολογίας (περιβάλλον, οικονομία, πολιτική κ.α.) χρησιμοποιώντας πλούσιο λεξιλόγιο και σύνθετες δομές προτάσεων.

C1

Ο κάτοχος του Γ1 επιπέδου των Γερμανικών μπορεί να επικοινωνήσει με μεγάλη άνεση ακόμα και για θέματα αυξημένης δυσκολίας- κατανοώντας λόγιες εκφράσεις και εξειδικευμένο λεξιλόγιο. Άλλωστε, η έμφαση του συγκεκριμένου επιπέδου δίνεται ακριβώς στον εμπλουτισμό των εκφραστικών μέσων.


C2

Η συγκεκριμένη πιστοποίηση απευθύνεται κατά κύριο λόγο σε όσους και όσες επιθυμούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους παρακολουθώντας γερμανόφωνα πανεπιστημιακά προγράμματα. Οι σπουδαστές/ σπουδάστριες έρχονται σε επαφή με τη λογοτεχνία και τη φιλοσοφική σκέψη των μεγάλων Γερμανών στοχαστών και αναπτύσσουν γλωσσικές ικανότητες εφάμιλλες με αυτές των εγγενών ομιλητών.

Recent Posts

See All
bottom of page