top of page

Γιατί πρέπει τα παιδιά να μαθαίνουν αγγλικά;


Η εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας συνιστά από μόνο του μία διασκεδαστική και σημαντικά εκπαιδευτική εμπειρία τόσο για τους ενήλικες όσο και για τα παιδιά. Στην Ελλάδα, καθώς επίσης και σε άλλες χώρες των οποίων η μητρική γλώσσα δεν είναι η αγγλική, τα παιδιά από μικρή ηλικία ξεκινούν αυτό το συναρπαστικό ταξίδι της εκμάθησης της αγγλικής γλώσσας. Έχουμε αναρωτηθεί, όμως, τι μας προσφέρουν τα μαθήματα Αγγλικών στην ουσία;

  • Αρχικά, η εκμάθηση των Αγγλικών δίνει στα παιδιά ένα σημαντικό πλεονέκτημα, αυτό της αβίαστης επικοινωνίας με όλους τους ανθρώπους ανά τον κόσμο. Τα Αγγλικά θεωρούνται η επικρατέστερη γλώσσα, αφού χρησιμοποιούνται από όλους τους λαούς παγκοσμίως.

  • Σε κοινωνικό επίπεδο, τα παιδιά ανακαλύπτουν νέες νοοτροπίες, νέες συμπεριφορές, νέα ήθη και έθιμα και αντιλαμβάνονται ότι υπάρχουν περισσότερα πράγματα που μας ενώνουν παρά μας χωρίζουν.

  • Σε επαγγελματικό επίπεδο, η γνώση της αγγλικής γλώσσας αποτελεί ανταγωνιστικό πλεονέκτημα καθώς επίσης και το εισιτήριο για να ενταχθούν αργότερα τα παιδιά στην αγορά εργασίας.

  • Συμβάλει, επιπλέον, στη γενικότερη βελτιωμένη σχολική απόδοση, οξύνοια και υψηλότερο βαθμό κοινωνικοποίησης.

  • Η μελέτη και εκμάθηση ξένων γλωσσών διδάσκει στα παιδιά να βλέπουν τη γλώσσα σαν ένα παιχνίδι! Μαθαίνουν να επικοινωνούν σε ένα διαφορετικό γλωσσικό σύστημα και συνειδητοποιούν ότι η γλώσσα αποτελεί ένα ξεχωριστό φαινόμενο.

  • Η γνώση της Αγγλικής γλώσσας ανοίγει μία πόρτα στον κόσμο της πληροφορίας. Οι περισσότερες επιστημονικές πηγές είναι γραμμένες στα αγγλικά, οπότε ο μαθητής που μιλάει τη γλώσσα μπορεί να βρει εύκολα όποια πληροφορία αναζητά

  • Ακόμα και στη διασκέδαση οι περισσότερες ταινίες, σειρές, τραγούδια, βιβλία, παγκόσμιες εκδηλώσεις όπως συναυλίες και αθλητικοί αγώνες, καθώς και στο Internet είναι στα Αγγλικά.


Στο φροντιστήριο μας προσπαθούμε να γεμίσουμε τα παιδιά ενθουσιασμό για την γλώσσα, δείχνοντας τους όλα τα υπέροχα πράγματα που μπορούν να καταφέρουν μέσα από τη γνώση της.Τα Αγγλικά είναι μια ενδιαφέρουσα γλώσσα που ανοίγει τους ορίζοντες και αποτελεί σημαντικό εφόδιο στη ζωή μας!

Recent Posts

See All
bottom of page