top of page

Γιατί να μάθω ξένες γλώσσες;


Η ξένη γλώσσα δεν είναι απλά ένα πλεονέκτηµα στην επικοινωνία, είναι η βάση για µια σειρά από ευκαιρίες και δυνατότητες και ο τρόπος να ’χεις μπροστά σου ανοιχτούς ορίζοντες σκέψης και εξέλιξης!


Επικοινωνία με διαφορετικούς λαούς Μαθαίνοντας μία ξένη γλώσσα έρχεσαι σε επαφή με έναν νέο πολιτισμό και ότι αυτό συνεπάγεται ήθη, έθιμα, συνήθειες, αλλά και επαφή με καινούργιες συμπεριφορές. Έτσι, η εκμάθηση ξένων γλωσσών σε βοηθά στην αναγνώριση και εκτίμηση της διαφορετικότητας μεταξύ των διαφορετικών χωρών και πολιτισμών.


Εργασιακή αποκατάσταση

Στη σημερινή αγορά εργασίας ένας πολύγλωσσος εργαζόμενος είναι ένα αναντικατάστατο πολυεργαλείο. Ειδικότερα γι’ αυτούς που θέλουν να ακολουθήσουν τον επιστημονικό κλάδο αλλά και για όσους θέλουν να γίνουν δημόσιοι υπάλληλοι.


Μπορείς να κάνεις νέους φίλους και φίλες απ’ όλο τον κόσμο Η γνώση μιας ξένης γλώσσας σου επιτρέπει να συνομιλείς με άλλους ανθρώπους αλλά και να τους αποδέχεσαι πιο εύκολα.


H ξένη γλώσσα οδηγεί σε καλύτερες µαθησιακές επιδόσεις συνολικά

Η διαδικασία μάθησης γενικότερα ακονίζει τις διανοητικές μας ικανότητες και εξελίσσει το τρόπο που σκεπτόμαστε μέσα από τις διάφορες γλωσσικές ασκήσεις. Οι μαθητές που μαθαίνουν ξένη γλώσσα ήταν γενικότερα καλύτεροι στην ανάγνωση, στην κατανόηση και την επεξεργασία κειµένων.


Έχεις τη δυνατότητα να σπουδάσεις στο εξωτερικό Σε ακαδημαϊκό επίπεδο η γνώση ξένων γλωσσών θεωρείται βασικό προσόν για τη συνέχιση των σπουδών σε ανώτερο επίπεδο αλλά και για τις σπουδές στο εξωτερικό. Γνωρίζοντας ξένες γλώσσες έχεις τη δυνατότητα να λάβεις μέρος σε προγράμματα παρακολούθησης πανεπιστημίων, υποτροφιών ή ακόμα και πρακτικής άσκησης στο εξωτερικό.


Αποκτάς περισσότερη αυτοπεποίθηση

Η ικανότητα ομιλίας πολλών γλωσσών σου δίνει άλλον “αέρα”, καθώς νιώθεις ότι μπορείς να συνεννοηθείς και να ανταπεξέλθεις σε οποιοδήποτε περιβάλλον κι αν βρεθείς.

bottom of page