top of page

Μπορείτε πλέον να αποκτήσετε πτυχίο ξένης γλώσσας εξ’ αποστάσεως!


Η εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση πρόκειται για έναν τομέα που επιδιώκει την παροχή εκπαίδευσης χωρίς την ανάγκη φυσικής παρουσίας στο χώρο που αυτή λαμβάνει χώρο. Η εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση χαρακτηρίζεται κυρίως από ευελιξία στην επίλυση προβλημάτων και έχει τα εξής πλεονεκτήματα:


  1. Η εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση δεν απαιτεί μετακίνηση. Αυτό συνεπάγεται εξοικονόμηση χρόνου και χρήματος. Με την εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση οι μαθητές μπορούν να έχουν πρόσβαση σε περιεχόμενο οπουδήποτε και οποτεδήποτε.

  2. Οι μαθητές έχουν την ελευθερία να επιλέγουν τις παραγωγικές τους ώρες όταν έχουν λίγο ελεύθερο χρόνο να διαθέσουν. Για τους περισσότερους ανθρώπους παγκοσμίως τα καθημερινά φορτωμένα προγράμματα και ο πολυάσχολος τρόπος ζωής της έχει δυσχεράνει την εύρεση χρόνου για άλλες δραστηριότητες .

  3. Οι εργαζόμενοι μπορούν να διευρύνουν και να επικαιροποιήσουν τις γνώσεις τους, χωρίς να χρειάζεται να εγκαταλείψουν τη δουλειά τους και να αποκτήσουν ένα πτυχίο ξένης γλώσσας αξιοποιώντας τον δικό τους ελεύθερο χρόνο.

  4. Οι εκπαιδευόμενοι μπορούν να μάθουν σύμφωνα με τον δικό τους ρυθμό και να επικεντρωθούν σε αυτό που τους δυσκολεύει. Έτσι, η διαδικασία της μάθησης βελτιστοποιείται από μόνη της και μεγιστοποιούνται τα κίνητρα των μαθητευόμενων.

  5. Το e-Learning φέρνει τον εκπαιδευόμενο σε επαφή με ένα διαδραστικό περιβάλλον, όπου τα αντικείμενα στο περιβάλλον μάθησης μπορούν εύκολα να προσαρμοστούν και να τροποποιηθούν σύμφωνα με τις προτιμήσεις του. Έτσι ο εκπαιδευόμενος γίνεται ενεργός συμμέτοχος στη διαδικασία μάθησης.

  6. Επιπρόσθετα, το μάθημα γίνεται πιο ελκυστικό αφού ο μαθητής έχει σ’ όλη τη διάρκειά του τη δυνατότητα να αναζητήσει πληροφορίες στο Διαδίκτυο ή ακόμη και να παρακολουθήσει μαζί με τον δάσκαλό του ένα αξιόλογο βίντεο σ’ αυτό.

bottom of page